Isten éltesse a Fehérvár Televíziót!

2024.03.24. 19:32

Négy évtizede működik sikeresen Székesfehérvár televíziós csatornája (Videó!)

Negyven évvel ezelőtt kezdte meg működését a Fehérvár Televízió.

Bokányi Zsolt

Fotó: Fehérvár Televízió

1984. március 19-én adta első adását, ráadásul hazánk első helyi televíziójaként kezdte meg működését a mai napig is sikeresen működő székesfehérvári televízió. Ma már talán minden nagyobb városnak megvan a saját televíziós csatornája, de a fehérvári műhely és a létrehozásakor benne dolgozók, úttörői voltak a helyi televíziózás műfajának. Kezdetekben a Fejér Megyei Hírlap munkatársai alkották a stábot, persze később már kimondottan televíziós szakemberek is csatlakoztak a médiumhoz. 

Több helyszín és épület is otthont adott az idők folyamán a csatornának, ebből talán a leginkább ismert és legendás helyszín marad a Jókai utcai stúdió. Ma már a Fehérvár Médiacentrum kereteiben működik a csatorna, ami korszerű, modern és professzionális médiafelületként készíti műsorait a nézők legnagyobb örömére. A Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője, Nagy Zoltán Péter alapítótagja volt a televíziónak, így a hírlap online felületein, egy rövid videóban mutatja be a a televízió korszakait, mesél érdekes történeteket, és emlékezik vissza azokra, akik az elmúlt időszakban tevékeny szereplői és közreműködői voltak Székesfehérvár televíziós csatornájának. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában