Együtt, egymástól tanulva

2024.03.21. 12:00

Kiállításmegnyitó, kézműves foglalkozások és sakkverseny várja az érdeklődőket Seregélyesen

Együtt, egymástól tanulva címmel szervez kulturális és közösségi rendezvényt a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár, ahol ezúttal az alkotótevékenységek kerülnek középpontba.

Héjj Vivien

Különféle alkotótevékenységeket próbálhatnak ki a program résztvevői

Fotó: Fehér Gábor

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a Seregélyesi Művelődési Ház és Könyvtár szervezésében valósul meg március 23-án, szombaton 10 órától az Együtt, egymástól tanulva program, mely egy kiállításmegnyitóval kezdődik. A tárlaton a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott „A szakkör” csoportok alkotásait, valamint a szintén helyi kötődésű „Fessünk együtt” festőcsoport munkáit láthatják az érdeklődők. A megnyitón közreműködnek Nagy Imola és tanítványai.

A programok sora 10:30 órától műhelymunkákkal folytatódik: Gelencsér Mária a vesszőfonás, Vécs Éva a gyertyaöntés, Gál Mihályné pedig a csuhéfonás világába kalauzolja az érdeklődőket. Ezzel párhuzamosan kézműves foglalkozásokon is részt vehetnek az alkotókedvűek, akik készíthetnek például medált, illatos fürdőbombát, úszó diógyertyát vagy sütipecsétes mézeskalácsot. Mindeközben a sportok szerelmesei sem maradnak elfoglaltság nélkül: gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak a helyben megrendezésre kerülő sakkversenyen.

Az alkotókedvűek akár úszó diógyertyát is készíthetnek
Fotó: Fehér Gábor

Az alkotómunka természetesen délután is folytatódik: mézeskalácssütés és írókázás, ékszerkészítés csuhéból, ajtódísz készítés gyapjúból és vesszőből, kulcstartó nemezelés és frászkarika készítés is várja az ügyes kezűeket.

A program 18 órától békemeditációval zárul, ez a programelem előzetes bejelentkezéshez kötött. A rendezvény ingyenesen látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában