A sportriporterkedés mellett a színházcsinálás is fontos számukra

2024.03.09. 12:00

Gyermekkori álmaik megvalósulásáról mesélt a Somos-testvérpár

A székesfehérvári Somos testvérpár, vagyis Somos Ákos és Somos Zoltán voltak a vendégei szerdán a márciusi Aranyat érő beszélgetésnek az Aranybulla Könyvtárban.

Feol.hu

Fotó: Aranybulla Könyvtár

Csiszárné Mahler Mónika igazgató köszöntője után a testvérpár egyebek mellett arról a gyermek- és ifjúkorról beszélt, amelyben meghatározó szerepet játszott az a két terület, amelyen aztán – a pedagógus szülők támogatásának is köszönhetően – mindketten ki tudtak teljesedni: ezek pedig a sportriporterség és színházcsinálás.

Pécsi egyetemi éveik után mindketten bekerültek a média fősodrába, és országos csatornáknál (MTV, DUNA TV) dolgozva közvetítettek sportmérkőzéseket. Jártak olimpiákon, Európa- és világbajnokságokon, rengeteg tapasztalatot szereztek. Körülbelül másfél évtized után útjuk a hivatás terén is visszavezetett Székesfehérvárra: Zoltán jelenleg a Fehérvár Médiacentrum főszerkesztő-helyettese és sportriportere, Ákos egy országos tévécsatornánál közvetít, de közben egykori iskolájukban, a Teleki Blanka Gimnáziumban óraadó magyartanár. Vezeti továbbá a Teleki Diákszínpadot (TeDi), illetve nemrég színjátszó társaival létrehozták az Örökség Csoportot, amely sikerrel játssza Az örökség és a Caligula helytartója című darabokat (ezekben testvérével együtt játszik). Ráadásul az idén megnyithatták saját független játszóhelyüket, a V54-et, ahol főleg fehérvári csoportoknak adnak lehetőséget. Az Örökség Csoporttal most új bemutatóra készülnek: a darab szövegét Somos Ákos írta, és „Feszített víz” a címe.

Az esten – amelynek házigazdája Bokros Judit volt - az irodalom, a költészet is szóba került, hiszen Ákos verseket is ír.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában