Számtalan információ egy helyen

2024.03.14. 17:00

Elkészült Fejér vármegye interaktív térképe

A 2024-es Internet Fiesta programsorozatra készülve a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti csoportja elkészítette Fejé vármegye online információs térképét, mely megannyi településtörténeti érdekességet sorakoztat fel.

Héjj Vivien

Az egyes települések neveire kattintva helytörténeti emlékek sokasága tárul elénk

Forrás: Vörösmarty Mihály Könyvtár

Elkészült, s már mindenki számára elérhető, hozzáférhető Fejér vármegye online információs térképe, melyet a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti csoportjának munkatársa, Farkas Edit készített.

A térképen megtalálhatók az egyes települések korábbi ismert elnevezései, jelenlegi címerei, a települési önkormányzatok elérhetőségei, ezen kívül az adott helységhez kapcsolódó, a Vörösmarty Mihály Könyvtárban elérhető településtörténeti dokumentumok listája és a könyvtár által digitalizált anyagok, melyek képeslapok, plakátok és újságcikkek is lehetnek.

Böngészhetünk a falvakhoz és városokhoz kapcsolódó régi képeslapok, plakátok és újságcikkek között
Forrás: Vörösmarty Mihály Könyvtár

A Fejérinfó névre keresztelt interaktív térkép a helyismeret.vmk.hu oldalon bárki számára elérhető. A térképen megjelölt települések neveire kattintva már böngészhetünk is a helytörténeti tartalmak és a megannyi érdekes és hasznos információ között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában