Atlantisz program

2024.03.26. 07:00

Diákszínjátszók léptek a világot jelentő deszkákra

Ezúttal a diákok kapták a főszerepet: tizennégy oktatási intézmény tizenhat színjátszó csoportja vitte színre William Shakespeare legismertebb tragédiáját a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Héjj Vivien

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Fehérvári és megyei iskolai társulatok vették birtokba hétfő este a Vörösmarty Színház nagyszínpadát. A kilenc éve életre hívott Atlantisz programban idén tizennégy iskola összesen tizenhat diákszínjátszó csoportja mutatkozott be. Felléptek az Arany János EGYMI, a Kodolányi, a Vasvári, a Ciszterci, a Teleki, a Tóparti, az Árpád Technikum, a Comenius, a pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Technikum, a Szent Imre Gimnázium, az I. István, a Hunyadi, a Hermann és a Gorsium tanulói.

A korábbi években diákszínjátszók előadásában már láthatta a közönség a Bojtárokból tündérkirály, a Tündérhon vándorai, a Lúdas Matyi, az Odüsszeia és a Toldi előadásokat, valamint a tavaly Aranyjáték címmel színre vitt balladafeldolgozásokat. Idén egy igazi klasszikusra esett a készítők választása, a közönség William Shakespeare tragédiáját, a Rómeó és Júliát láthatta a megyei középiskolák diákjainak előadásában.

A produkciókat zsűri értékelte és jutalmazta, melynek elnöke Cser-Palkovics András polgármester, tagjai Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója, Kulcsár Szilvia, a Székesfehérvári Szakképzési Centrum kancellárja, Török Szabolcs, a Székesfehérvári Tankerületi Központ igazgatója és Földi Zoltán önkormányzati képviselő, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában