Új lehetőségek

2024.03.29. 09:00

Csűrök és pajták újraálmodva - találkozó Kápolnásnyéken

Funkcióját vesztett csűrök és pajták tereibe álmodnak új lehetőségeket azok a szakemberek, akiknek köszönhetően nemzetközi kiállítás és találkozó lesz Kápolnásnyéken, a Halász Gedeon Eseményközpontban.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola újabb különleges tematikájú programra készül: CsűrKultúra címet viselő eseményére április 8-án, hétfőn 16:30-kor kerül sor, amely nem más, mint egy nemzetközi találkozó, melyen a hagyományos csűrök és pajták, mint építészeti elemek újragondolása és új – kulturális – funkcióval való megtöltése lesz a téma.

A találkozón kiállítás és kerekasztal beszélgetés várja az érdeklődőket. E mezőgazdasági épületek számos építész fantáziáját megmozgatták már eddig is – elég csak Kápolnásnyék hasonló, újraálmodott épületeire gondolni. Ezúttal három ország hat építészének és tizenkét képzőművészének közös munkájáról számolnak be a találkozón, akik 2023 és 2025 között terveznek újra és alakítanak át hagyományos csűröket vagy pajtákat, hogy azok felújítva kulturális vagy egyéb célra hasznosulhassanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában