Könyvtári programok

2024.02.20. 16:00

Újraindul a Covid miatt abbamaradt könyvklub

A koronavírusjárvány, mint oly sok minden másnak, a váli könyvklubnak is véget vetett. Azóta sem tartottak egyetlen összejövetelt sem. Az iskola szülői munkaközössége azonban úgy gondolta, ideje lenne feléleszteni a klubot az olvasás népszerűsítésének érdekében.

Borsányi Bea

Az olvasás és a könyvek világába a felnőtteknek kell bevezetni a gyerekeket

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Jövő héten kedden, azaz február 27-én 16.30 órakor tartják a Váli Könyvklub első összejövetelét a könyvtárban. – Több programmal is készülünk, egyelőre arra gondoltunk, az első beszélgetés témája legyen maga az olvasás, vagyis a résztvevők meséljék el, mikor és miért szerettek bele a könyvekbe, hogyan lettek olvasó emberek? – válaszolta kérdésünkre Bereczki Zsuzsa, a könyvklub újraindításának egyik ötletgazdája, maga is két gyermek édesanyja, aki fontosnak tartja, hogy motiválják a fiatalokat és rávegyék őket az olvasásra. – Ez a mai pörgős világban nem is annyira könnyű, de hiszem, hogy az olvasás szeretetét jórészt otthonról hozza az ember és ha idejekorán bevezetjük a gyermekeinket ebbe a tevékenységbe, jó eséllyel maguk is olvasókká válnak – tette hozzá. 

A tervek szerint a klub tagjai havonta egyszer találkoznak majd és a beszélgetések, könyvajánlók mellett író-olvasó találkozókat is tartanak. A klubtagoktól minimális díjat kérnek, amivel az 1992 óta évente megrendezett, nagy hagyományokkal rendelkező Vajda János szavalóversenyt támogatják, amelyre minden alkalommal több száz diák érkezik a megyéből. Az első, február 27-i alkalom ingyenes, várják a gyerekeket, szülőket és a nagyszülőket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában