Mosolygós arcok mindenütt

2024.02.25. 19:00

Megdolgoztatták a rekeszizmokat ARTE-s jubileumi esten! (videóval!)

Telt lelátó előtt, a Táncházmozgalom elindulását bemutató filmvetítéssel folytatódott az idén 75. születésnapját ünneplő Alba Regia Táncegyüttes jubileumi programsorozata. A filmbemutatót jó hangulatú beszélgetés és kocsmakvíz követett.

Kecskés Zoltán

Derűs pillanatokat hozott a Szóbeszéd című műsor. Képünkön Csaba Krisztina, Gálber Attila (Glazu) és Ritter Andrea.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Már a kezdés előtt megtelt a Malom utcai Táncház épülete szombat este, amely évtizedek óta az Alba Regia Néptáncegyüttes és a néptáncot, népzenét tanuló gyerekek otthona. Talán éppen ezért, az épület, a használójával, a fehérvári és környékbeli kultúra iránt érdeklődő vendégekkel olyannyira egymásra talált, hogy az ajtón belépve olyan érzés fogja el az embert, mintha hazatért volna. Már-már családtagként üdvözlik a közelről és a messziről jött vendégeket is. Csodás este volt,  telis-tele érzelmes és vidám hangulatú pillanatokkal. 

Az esemény Dénes Zoltán rendező-operatőr filmjének vetítésével kezdődött, aki egykor zenészként maga is a székesfehérvári táncegyüttes tagja volt. A filmben megszólaltak a magyar táncházmozgalom elindítói, táncosok, koreográfusok és népművelők. 

Az eseményről készült videónkat ITT nézhetik meg. 

A közönség tapsolt és nevetett a jó hangulatú estén. 
Fotó: Fehér Gábor

A filmbemutatót követte a Szóbeszéd című beszélgetős műsor, egy talkshow, amelyben Juhász Zsófia egyesületi elnök és Majoros Róbert művészeti vezető moderálásával egy legendás generáció, a ‘80-as, ‘90-es évek egyéniségei találkozhattak, hogy kötetlenül beszélgethessenek a kezdetekről és az együtt megélt csodás pillanatokról.  Az est vendégei ezúttal Csaba Krisztina, Ritter Andrea, Majoros Andor, Gálber Attila (Glazu), Hahn-Kakas István (Öcsi) és Kulcsár Imre (Jimmy) voltak. Humorból, zrikálásokból és nevetésből nem volt hiány, akárcsak az estet lezáró kocsmakvízben sem.  

A Szóbeszéd vendégei a ‘80-as, ‘90-es évek meghatározó ARTE-s egyéniségei voltak.
Fotó: Fehér Gábor

A táncegyüttes jubileumi programsorozata természetesen folytatódik a közeljövőben is, érdemes követni a programjaikat.

Mosoly és derű, sokszor még a műsorvezetők sem bírták ki nevetés nélkül a történeteket.
Fotó: Fehér Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában