Reményteljes évkezdés

2024.02.21. 14:00

Koncertből adomány, örömből segítség Bicskén

A szokásos városi újévi koncert a reményteljes évkezdés jegyében zajlott ezúttal is, a bicskei Fesztivál Fúvószenekar ajándék-előadásában. Az esemény köztudottan jótékonysági célt is szolgál.

Zsohár Melinda

Fotó: Gyulavári Máté

Bicske városa és az önkormányzat Hátrányos helyzetű és nehéz sorsú emberekért közalapítványa hívó szavára ezúttal is megtelt a Petőfi Művelődési Központ. Bálint Istvánné polgármester köszöntötte a megjelenteket, s röviden beszámolt az eltelt esztendő eredményeiről. A Bicskei Fesztivál Fúvószenekar magas színvonalú műsora nagy sikert aratott, így kapcsolódott össze az öröm és az örömzenélés a segíteni akarás szándékával. Minden esztendőben ez az újévi koncert együttes üzenete, mondta el a polgármester. Nehéz sorsú családoknak, gyermekintézményeknek, mindig olyan helyre és személyeknek juttatják ezt az összeget, ahol aktuálisan segítenek vele. Az idei bevétel 530 ezer forint lett, amelyet az önkormányzat kiegészített egymillió forintra, illetve további 100 ezer forinttal toldotta meg az összeget, a járulékok hivatalos költségeire.

Fotó: Gyulavári Máté

A polgármester és Némethné Horváth Nikoletta, a városi közalapítvány elnöke „képben vannak”, hol kél el a minél gyorsabb segítség. Ezúttal négy családnak vitték el személyesen az adományt, három esetben valamely családtag daganatos betegséggel küzd, egy családban pedig súlyos balesetet szenvedett a családfenntartó édesapa. A napi élet nehézségeihez kívántak segítséget nyújtani, az együttérzés lelki támogatásával egyetemben a város és az adományozók nevében.

Fotó: Gyulavári Máté

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában