Új olvasóklub indult

2024.02.05. 20:29

Izlandi tájon megfogalmazott, életbevágó kérdések

Új olvasóklub indult a városban a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárban, ahol mindjárt az első alkalommal egy mély gondolatokkal teli, többek szerint letehetetlen könyv állt a beszélgetés középpontjában.

Borsányi Bea

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A rövid zenei ráhangolódást követően az est témáját szolgáltató Jón Kalman Stefánsson Hiányod maga a sötétség című regényéből hallgattak meg egy részletet bevezetésként a résztvevők, akiket kényelmes hellyel és többfajta itallal kínáltak a könyvtáros házigazdák. Az izlandi sikerszerző itthon is ismert, több könyvét is lehet magyarul olvasni. Az olvasóklub egyik lényege az olvasás és a közösségi élmény összekötése. Azt nem mondhatjuk, hogy az olvasás népszerűsítése, hiszen a résztvevőkben éppen az a közös, hogy szeretnek olvasni és ezt szívesen és gyakran teszik. 

Ami a nevezett regényt illeti, a hétfői összejövetelen is akadtak olyanok, akik már olvasták, vagy olvassák. – Nyugodt, kimért a gondolatvezetése, nekem talán egy kicsit túl nyugodt is, mert én állandóan pörgök, de ettől függetlenül tetszik a történet és az izlandi táj leírása – mondta egy fiatalember. Egy idősebb hölgy szerint komoly gondolatokat és kérdéseket feszeget a mű. Az egyik ilyen, hogy ha az ember úgy küzd a saját álmai megvalósításért, hogy közben másokat boldogtalanná tesz, akkor az minek minősíthető? Nos, ezt is megbeszélték az est résztvevői a Széna téri könyvtárban hétfő este.

Az olvasóklubot kéthavonta tervezik megtartani, így a következőre húsvét után, április 8-án hétfőn 17 órakor kerül sor. Akkor Vámos Miklós Sánta kutya című munkája szolgáltatja a beszélgetés témáját. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában