Farkas Ferenc-sorozat

2024.02.06. 07:00

Fehérvárra érkezett Észak-Európa zenéje (galéria)

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-sorozatának harmadik estje izgalmas és színes körképet adott Észak-Európa zenéjéről.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Vörösmarty Színház nagyszínpadán hétfő este a Farkas Ferenc-sorozat keretében, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar előadásában felcsendült a finn zene történetének legnagyobb alakja, Jean Sibelius zordon szépségű szimfonikus költeménye, a Finlandia, melyben a zeneszerző nemzetének függetlenségért vívott győzedelmes harcát ábrázolta.

Az Északi fény című előadásban elhangzottat a norvég zene klasszikusa, Edvard Grieg három tételes a-moll zongoraversenye, mely a zongoraművészek repertoárjának kedvelt műsorszáma. A magánszólamot ez alkalommal a fiatal magyar művészgeneráció jeles tagja, Boros Mihály zongoraművész játszotta. A hangversenyt Einojuhani Rautavaara A fény angyala alcímű, spirituális magasságokba emelkedő 7. szimfóniája zárta.

Az esten az Alba Regia Szimfonikus Zenekart Bogányi Tibor vezényelte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában