A magyar széppróza napja

2024.02.20. 08:00

Bensőséges beszélgetés, nemcsak irodalomról

A magyar széppróza napja alkalmából szervezett irodalmi beszélgetést a Vörösmarty Társaság hétfőn. A meghívott vendég ezúttal Elmer István író volt, akivel Bobory Zoltán beszélgetett.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az esten Bobory Zoltán, a Vörösmarty Társaság elnöke felidézte Elmer István író, újságíró életének fontosabb állomásait. Elhangzott: 1970-ben az esztergomi Ferences Gimnáziumban érettségizett, majd nevelőként az értelmi fogyatékossággal élők visegrádi intézetében helyezkedett el. 1977-től kisegítő-iskolai tanárként dolgozik Budapesten, okleveles gyógypedagógus és magyar-történelem szakos tanár. Az író-publicista 1983-tól az Ikarus című üzemi lap, majd 1990-től az Új Ember egyházi újság munkatársa. 2004-ben József Attila-díjban részesült, 2016-ban Európa-éremmel díjazták munkásságát.

Az est során kötetlen hangvételű beszélgetésen vehettek részt az érdeklődők, melyen az irodalmi témák mellett a kultúrakedvelők közösségi életről is megtudhattak néhány érdekességet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában