Pezsgett az élet

2024.02.09. 15:30

Állati farsang a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárban

A Vörösmarty Mihály Könyvtár ebben az évben csatlakozott az Állatbarát Könyvtár Programhoz, amely tetten érhető volt pénteken délelőtt a Tolnai utcában is. A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskolából egymás után két osztály érkezett, Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtárvezetőhöz.

Kecskés Zoltán

Állati maskarába öltöztek a gyerkőcök a Tolnaiban.

Fotó: Nagy Norbert

Ottjártunkkor közösen csillámporos álarcokat készítettek, sőt, színes jelmezekbe is bújtak a gyerekek a jeles alkalomra. Volt, aki versikét is mondott a maskarájához! Táncra perdültek, bohóckodtak a kisiskolások, igazi farsangi, vidám hangulatot kerekítve. A mulatozáshoz még a tanító nénik is csatlakoztak, jópofa szemüveget vettek fel. A gyerekek közt volt, rendőr, pom-pom lány, focista, boszi és sellő lány is.

Ördögiek voltak a telekisek pénteken.
Fotó: Nagy Norbert

Kalincsákné Molnár Zsuzsanna a helyszínen a FEOL-nak elárulta, hogy a héten nem ez volt az első ilyen alkalom, ugyanis csütörtökön szintén egy hasonló jó hangulatú esemény zajlott a palotavárosi könyvtárban: – Tegnap az érkező másodikosok megismerkedtek a hazai és külföldi farsangi népszokásokkal, hagyományokkal: mohai tikverőzés, mohácsi busójárás és kitekintést kaptak a velencei karneválról is. A foglalkozás legizgalmasabb része volt, amikor a gyerekek segítséggel álarcokat készítettek papírból, hurkapálcából. Természetesen a csillámpor is előkerült, mely fokozta a csillogást. Mindenki bemutatta saját készítésű alkotását és közös képet is készítettünk – fűzte hozzá. 

A csütörtöki foglalkozáson is kitettek magukért a gyerekek, sőt még a tanáraik is álarcot húztak.
Fotó: Könyvtár

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában