„Hass, alkoss, gyarapíts..."

2024.02.23. 12:00

A Víz Világnapja apropójából hívja alkotásra a megye gyermekeit a Fejérvíz

Több mint harminc évvel ezelőtt nyilvánították március 22. napját a Víz Világnapjának. Ebből a jeles alkalomból a Fejérvíz Zrt. és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság évek óta szervez különböző alkotópályázatokat a Fejér megyei gyermekek számára. Ez idén sincs másként! A víz témaköréhez kapcsolódó rajzokat március 8-ig várják a közmű-szolgáltató fehérvári telephelyére, vagy elektronikus ([email protected]) úton Lepsényi Marietta kommunikációs vezetőhöz.

Kecskés Zoltán

2023-ban is több száz csodás alkotás érkezett a Fejérvíz rajzpályázatára.

Fotó: Fehér Gábor /Archív

A Fejérvíz és a KDTVIZIG tájékoztatása szerint idén a gyerekek alkotásaikkal a „Víz a békéért” globális kampányban vehetnek részt:  – Olyan rajzokat, festményeket, fotókat, valamint kisplasztikákat várunk, melyek kifejezik a víz éltető erejét, szépségét, illetve ráirányítják a figyelmet arra, hogy közösen kell megőriznünk ezt a hatalmas és csodálatos természeti kincset. Különösen értékelünk olyan pályaműveket, melyekből visszaköszönnek a gyerekek saját élményei és képzeletviláguk – osztották meg a FEOL-lal a szervezők.

A boldog 2023-as díjazottak.
Fotó: Bácskai Gergely / ÖKK

Az alkotópályázat kiírása kiemeli, hogy miként és hogyan kell benyújtani a rajzokat: – Az alkotások első oldalának jobb alsó sarkán egy matricán minden pályázó tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusának nevét, továbbá mellékelje a pályázati kiírás mellékletében szereplő, a szülő, gondviselő által aláírt, személyes adatok kezelésével kapcsolatos nyilatkozatot. A beérkezett művekből kiállítást rendeznek a Fejérvíz dísztermében. A várhatóan március 22-én, a kiállítás helyszínén megtartandó ünnepségen átadják a díjakat 4 kategóriában (óvodások, általános iskola, illetve művészeti általános iskola alsó és felső tagozat), illetve jutalmazzák a legeredményesebb felkészítő pedagógusokat. A helyezésekről és az ünnepségen való részvételről, annak időpontjáról az érintetteknek külön értesítést küldenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában