Halász Gedeon Eseményközpont

2024.01.27. 13:00

Tudományos műhelynap - már lehet jelentkezni

A nemzeti tudatról, jelképekről szóló előadással, játékos kutatómunkával várják az érdeklődőket azon a tudományos műhelynapon, melyet a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban szerveznek.

S. Töttő Rita

Fotó: Kőmíves András

„A tudomány izgalmas kaland. Ajtókat nyitogatunk, keressük az igazságot, s egyszerre ott van előttünk, mint mesebeli kincs, a maga kézzelfogható, tündöklő valóságában” – ezzel a Kosztolányi Dezső idézettel harangozza be következő, „A nemzet kincsei” című műhelynapját a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola. A tudásra szomjazó közönség számára szervez műhelynapot a szervezet a kápolnásnyéki Halász Gedeon Eseményközpontban, március 7-én, csütörtökön, melyre regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet.

A nemzet kincseinek játékos felfedezésére, csoportos, játékos kutatómunkára hívják e napon a résztvevőket, majd pedig Baják László történész, szakmuzeológus, a Magyar Nemzeti Múzeum munkatársának előadása követ. A nemzeti tudatról és jelképekről szóló ismertető után „A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában” című film vetítésével zárul a műhelynap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában