Üde színfolt télen

2024.01.07. 10:26

Színek, álmok, szövések a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárában

A Vörösmarty Mihály Könyvtár honlapját szemezgetve bukkantunk rá, hogy 2024 januárban a palotavárosi könyvtárban újabb, érdekes kézimunka kiállítás látható, ennek jártunk utána.

Kecskés Zoltán

Színek, álmok, szövések című kiállítás a VMK Tolnai utcai Tagkönyvtárában.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

A szürke, téli napokon üde színfolt látni a gazdag szín- és formavilágot, az élethű madarakat, a pompázó virágokat, a hullámzó és érdekes motívumokat.

– Színek, álmok, szövések címmel látható tárlat Mayer Györgyné kézi szövésű alkotásaiból január 2-tól 31-ig a könyvtár nyitvatartási idejében – mondta a FEOL-nak Kalincsákné Molnár Zsuzsanna tagkönyvtár vezető szombaton, Palotaváros kedvenc bibliotékájában. Hozzátette azt is, hogy a kézimunka az ötlettől a megvalósulásig magában hordozza az ihletet, a tervezést, az alkotás örömét, az egyediséget és a megismételhetetlent, ennek szép példáját láthatjuk, ha alaposabban megszemléljük Mayer Györgyné kézi szövéseit.

Mayer Györgyné kézi szövésű alkotásait egészen 31-ig látható a könyvtár nyitvatartási idejében.
Fotó: Kecskés Zoltán  / FMH

Mint megtudtuk, a könyvtár dolgozói a szokott módon szakkönyvekkel egészítették ki az esztétikai élményt, sőt az alkotó életútjával is megismerkedhet a látogató. Mayer Györgyné élete nagy részét Székesfehérváron töltötte. Gyógypedagógiai végzettséggel először Fehérvárcsurgón, később Abán dolgozott. Nyugdíjasként kezdett szövéssel foglalkozni és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagja lett. Évek óta a gobelinszövők szakkörébe jár, ahol sokat tanul, nála képzettebb társaitól. A szakkör munkáiból többször szerveztek kiállítást már Székesfehérváron. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában