Hagyományőrző város

2024.01.25. 13:00

Naptár Székesfehérvárról

Székesfehérvár, a hagyományőrző város 2024 című naptár ünnepélyes bemutatására került sor csütörtökön reggel a városháza dísztermében.

S. Töttő Rita

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében huszonöt év óta minden esztendőben kiadnak egy, a székesfehérvári gyermekek illusztrációival készült különleges naptárt. Az alkotók fehérvári épületeket, köztéri alkotásokat ábrázoló rajzai díszítik a 2024-es kiadványt, amely a Székesfehérvár, a hagyományőrző város címet viseli. Több szempontból is különleges kiadványról van szó – hangzott el január 25-én, a székesfehérvári városházán rendezett ünnepség méltatásán: a szebbnél szebb rajzok mellett, minden hónaphoz Balajthy Ferenc, székesfehérvári költő egy-egy verse került.

Cser-Palkovics András polgármester köszönetét fejezte ki e régi kezdeményezés ötletgazdáinak és kivitelezőinek - Lánczky László projektvezetőnek, Balajthy Ferenc költőnek és Róka Gyulának, az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület képviselőjének, amely már önmaga is hagyománnyá vált. Továbbá azokhoz a fiatalokhoz is szólt, akik rajzoltak a naptárba: művészi alkotásokkal járultak hozzá a megvalósuláshoz, értéket teremtve ezzel a város számára.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– Generációk találkozása is ez a naptár, hiszen sokan vesznek részt a megvalósításában, beleértve azokat a pedagógusokat és tanárokat is, akik rajztanárként vagy osztályfőnökként felfedezik, gondozzák a tehetségeket.

Balajthy Ferenc költő elmondta: huszonöt év igen hosszú idő, amely egyrészt öröm, hiszen ilyen hosszú ideig fenntartani egy kezdeményezést nagy dolog, másrészt az elröppenő negyed évszázad kicsit az elmúlásról is szól.

Fotó: Nagy Norbert / FMH

– A gyerekek, akik részt vettek ennek a kiadványnak a megvalósulásában – ők a jövő. Ám ha nincs jövő, akkor nincs kultúra. Ezért fontos a magyar családok számára a gyermek – fogalmazott. Majd pedig minden résztvevő gyermeknek és szervezőnek oklevéllel és ajándékkal köszönték meg a kiadványban való részvételt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában