Érdekes és értékes információk

2024.01.23. 14:00

Már elérhető a fehérvári könyvtár évfordulónaptára

A Vörösmarty Mihály Könyvtár 2014 óta évről évre elkészíti az online bárki számára hozzáférhető évfordulónaptárat, mely 2024-ben is megannyi érdekes és értékes információt gyűjt csokorba.

Héjj Vivien

Megannyi jeles, megyei kötődésű személyt mutat be a Vörösmarty Mihály Könyvtár évfordulónaptára

Forrás: vmk.hu

A könyvtár honlapjáról elérhető online adatbázis az adott esztendőben évfordulós, Fejér vármegyei kötődéssel rendelkező személyiségek ajánlója. Az évfordulónaptár a Helyismereti és digitalizálási csoport személyi katalógusa alapján készül, megtalálhatóak benne betűrendben az évfordulós személyiségek, van irodalomajánló, és ha az adott személynek van szócikke – életrajza – a Fejér Megyei Életrajzi Lexikonban, akkor az is elérhető a felületen keresztül.

Az idei évfordulósok között mások mellett ott van a százötven éve született Bátky Zsigmond, Fejér megye és Székesfehérvár első néprajzi kutatója, a hetvenöt éve született Siklósi Gyula régész, a Szent István Király múzeum egykori munkatársa és Bory Jenő szobrász, festőművész ötven éve elhunyt felesége, Boryné Komócsin Ilona.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában