Koncert

2024.01.08. 17:00

Libbenő szoknyák és hetven éves rock and roll Gárdonyban

Az elmúlt hetven év legjobb rock and roll feldolgozásait hozta el a gárdonyi közönségnek szombaton este a Boka Boogie Band. A srácok szerint idén hetven éves a rock and roll – de vajon mikortól kezdődik az időszámítás?

S. Töttő Rita

Fotó: Ódor Balázs

A gárdonyi Nemzedékek Házában kezdődhetett meg a 2024-es év kulturális programsorozata január 6-án. Szombaton este ugyanis a Boka Boogie Band adott teltházas koncertet a velencei-taviaknakak. Boka, Rechner Csaba, Halász-Kovács Gábor és Oláh Gábor pörgette meg a fiatalokat és a már tapasztalt táncosokat egyaránt, mégpedig az 1954 és 2024 közti legjobb rock and roll slágerekkel. A koncert címe: 70 éves a rock and roll! Mint megtudtuk az R n’ R szakiktól, az időszámítás egyértelmű: 1954. április 12-én adta ki Bill Haley a Rock around the clock című klasszikust, melyre akkor még pörgőszoknyás csajok ropták. Ez a jellegzetesség éppen ezért a mostani, hetven évvel későbbi koncerten sem maradhatott el.

Fotó: Ódor Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában