Kulturális kikapcsolódás

2024.01.04. 14:00

Lelki feltöltődés az állami gondozott gyerekeknek

Tárlatvezetéssel egybekötött múzeumlátogatásra érkeztek a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gondozottjai.

Héjj Vivien

A fiatalokat Domány Adél (b) művészettörténész vezette be Munkácsy világába

Fotó: NAGY NORBERT

Izgalommal teli gyermekcsoport érkezett csütörtök délelőtt a Szent István Király Múzeum Rendház épületébe: a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület pártfogoltjai, állami gondozott diákok nézhették meg a Pákh Imre magángyűjteményéből nyílt Munkácsy-kiállítást.

– A programot a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület szervezte és finanszírozza. Úgy gondolom, azok a gyerekek, akik nem a saját családjukban élnek kisebb eséllyel jutnak el ilyen helyre. Felső tagozatosok, középiskolások és egyetemisták is érkeztek a kiállításra. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni a lelki feltöltődésre – fogalmazott Janó Andorné Ildikó egyesületi elnök, akitől megtudtuk: a programon tizenöt diák vett részt, akikre az elkövetkező időszakban is számos kulturális és közösségi élmény, kirándulás, színház- és mozilátogatás vár.

Megannyi érdekes információval gazdagodtak a látogatók
Fotó: NAGY NORBERT

Az öt településről érkezett tanulók Domány Adél művészettörténész vezetésével nézhették végig a kiállítást, aki a korcsoport érdeklődési körét figyelembe véve igyekezett maradandó élményt adni a diákoknak.

A tárlat január 14., hétfőig a hét minden napján, 9 és 19 óra között látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában