Kerek évfordulót ünnepelnek

2024.01.15. 18:00

Különleges találkozóval indítja jubileumi évét az adonyi női kar

Fennállásának ötven éves jubileumát ünnepli idén az adonyi Gyöngyvirág Női Kar. A jeles esztendőt különleges programmal indítja a kórus.

Héjj Vivien

Jó hangulatú délutánra várják az egykori és jelenlegi kórustagokat

Forrás: Bálint Ágnes Művelődési Ház és Könyvtár

Hogy honnan is indult a fél évszázados fennállását ünneplő női kar története? Nos, a fellelhető információk szerint 1974 októberében tizennégy fővel, Torma István karnagy vezetésével alakult meg az adonyi Gyöngyvirág Női Kar. Első nyilvános szereplésükre 1975 márciusában, nőnapon került sor. Nevüket első egyenruhájuk gyöngyvirág kitűzője után kapták.

A kórus első jelentős megmérettetése a Zeneakadémián, a Budapesti Kamarakórus Napokon volt, ahol műsorukat különdíjjal jutalmazta a zsűri. Ezt követően sorra jöttek a jelentős sikereket hozó szereplések megyei és országos kórustalálkozókon, dalos ünnepeken, szakmai minősítőkön. Fennállása tizedik évfordulóján a Művelődési Minisztérium kitüntetésben részesítette a kórust, mely az évek során az országhatáron túl, Ausztriában és Németországban is bemutatkozott.

Az idei esztendőben fennállásának ötvenedik évfordulóját ünneplő női kar különleges találkozóra hívja és várja az egykori kórustagokat: január 20-án, szombaton 15 órától az adonyi Bálint Ágnes Művelődési Házban jó hangulatú kötetlen beszélgetés keretében idézhetik fel legszebb és legvidámabb közös pillanataikat a jelenlegi és egykori tagok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában