Nemes célra gyűjtenek

2024.01.21. 18:00

Közösségi adománygyűjtést indított a pusztaszabolcsi alapítvány

A helytörténeti és civil munkájukkal, újító kezdeményezéseikkel kiemelkedő eredményeket elérő alapítvány már közel három évtizede aktívan jelen van Pusztaszabolcs közéletében. Most a közösség segítségét kérik soron következő céljuk megvalósításához.

Héjj Vivien

A cél, hogy egy újabb kötettel gyarapodjon a kiadványok sora

Fotó: Héjj Vivien / FMH-Archív

Olvasóink számára már ismerősen csenghet a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány neve, melynek kezdeményezéseiről, munkájáról több alkalommal beszámoltunk. Az alapítvány önkéntesei szabadidejükben is azért tevékenykednek, hogy Pusztaszabolcs helytörténetét kutassák, programokat, kiállításokat szervezzenek. Mindezeken túl rendszeresen újabb és újabb helytörténeti kiadványokban rögzítik a város sokszínű múltját és örökítik meg a jelen értékeit.

A városért már oly sokat tett egyesület adománygyűjtést indított, melynek célja a helytörténeti kötetek sorába illeszkedő Szabolcsi Kincses Kalendárium 2024. évi kiadványának megjelentetése. A színes fotókkal illusztrált kalendárium előző évi kiadása beszámolt többek között a település és az alapítvány mindennapi eseményeiről, felidézte a város múltjának egy-egy fontos állomását, felhívva a figyelmet a jelenkor értékeire is.

Akik szívesen hozzájárulnának a kitűzött cél eléréséhez, de az online felület kezelése nehézséget okoz, azok Bartókné Piller Magdolnához és Czöndör Mihálynéhoz fordulhatnak segítségért
Fotó: Héjj Vivien / FMH-Archív

Ahhoz, hogy a kötet idén is a polcokra kerülhessen, a pusztaszabolcsi és a városhoz szívvel-lélekkel kötő személyekhez, valamint a segítő szándékúakhoz címzett közösségi adománygyűjtést indított a szervezet. A projekt bekerülési költsége 720 ezer forint, ebből az alapítvány öt civil önkéntese értéktári munkával már 240 ezer forintot előteremtett. A cél a fennmaradó 480 ezer forint összegyűjtése a közösségi összefogás erejével.

Írásunk készültekor már tizenkét támogatónak köszönhetően 60 ezer forint összegyűlt. Az online felületen március 4-éig tart az adománygyűjtés. Akinek az online felület nehézséget okoz, annak Bartókné Piller Magdolna kuratóriumi elnök és Czöndör Mihályné, az alapítvány alapítója nyújtanak segítséget online, telefonon vagy akár személyesen is. Az ő elérhetőségeik és az adománygyűjtést lebonyolító felület linkje is megtalálható a Pusztaszabolcsi Hagyományőrző és Hagyományteremtő Alapítvány közösségi oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában