XV. Vándorlegény Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat

2024.01.11. 14:00

Gyerekek és fiatalok, alkotásra fel!

A Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, a debreceni Kézműves Alapítvány, valamint a nádudvari Ady Endre Városi Művelődési Központ immár 15. alkalommal írja ki a Vándorlegény Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázatot, amelyre február 25-ig lehet jelentkezni!

Feol.hu

A fotó a tavalyi regionális kiállításon készült

Fotó: Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ

A pályázat célja a népművészeti hagyományok továbbéltetése, a fiatalok alkotókészségének fejlesztése. A pályázatra Magyarországon, valamint az ország határain túli magyar nyelvterületen élő, 6-35 éves gyerekek és fiatalok jelentkezhetnek. Olyan alkotásokat várnak, amelyek az adott néprajzi tájegységre jellemző formavilág és díszítőelemek felhasználásával, természetes anyagokból (textil, agyag, szalma, csuhé, vessző, gyöngy, fa, bőr, tojás stb.) és hagyományos technikával készültek. A pályamunkák 2 évnél nem régebbi gyermekjátékok és használati tárgyak lehetnek. Egyéni alkotók legfeljebb 5, alkotóközösségek – szakkörök, osztályok, iskolák, csoportok – legfeljebb 15 darab pályamunkát küldhetnek be. Nevezési díj nincs!

A beérkezett pályamunkákból első körben régiónként tartanak kiállításokat, majd a regionális zsűrik által legjobbnak ítélt alkotásokat nyáron egy országos kiállítás keretében mutatják be Nádudvaron. Fejér vármegyében április 27-én Dinnyésen és Móron állítják ki és bírálják el a régióból - Komárom-Esztergom, Fejér, Veszprém vármegye - beérkezett munkákat, amelyeket április 20-ig lehet beküldeni, ám a pályázathoz szükséges, kitöltött jelentkezési lapot február 25-ig kell eljuttatni a saját régiójukba a pályázóknak! Fejérben Sevella Zsuzsanna a kapcsolattartó, akit a [email protected] e-mail címen érnek el. A jelentkezési lap letölthető innen

A díjazás a regionális kiállításoknál korosztályonként és korcsoportonként történik, míg az országos kiállításon szakáganként bírálják el a munkákat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában