Ilyen még nem volt: Madách a Nádasdy-kastélyban

2024.01.05. 19:00

Nagyszabású és egyedi vándorkiállítás érkezik a Fejér vármegyei településre

Egyedülálló vándorkiállítás érkezik Nádasdladányba néhány napon belül!

Hajdú Marianna

2023 novemberében a Dégi Festetics-kastélyban volt látható a kiállítás

Fotó:  Nagy Norbert / FMH-archív

Eljött az idő, hogy újra felfedezzük Madách Imre örökérvényű művét, "Az Ember Tragédiáját". A 2023-as évben, a szerző születésének 200. évfordulóján, egy különleges esemény hívta fel a figyelmet Madách munkásságára: egy vándorkiállítás, ami Magyarország négy gyönyörű kastélyában kelti életre a mű színtereit.
A vándorkiállítás során hat élvonalbeli kortárs alkotó mutatja be, hogyan értelmezik és ábrázolják "Az Ember Tragédiája" egyes színeit a saját látásmódjuk szerint. Ez a vizuális utazás 2023 novemberében kezdődött a Fejér vármegyei Dégi Festetics-kastélyban, és most, egy keszthelyi kitérőt követően ismét vissza vándorol hozzánk, és Nádasdladányban a Nádasdy-kastélyban folytatódik a tárlat útja, január 9-től 30-ig.
A látogatók megcsodálhatják a kortárs művészet ezen egyedi formáit, miközben bejárhatják a történelmi kastélyt, így ötvözve a múltat és a jelent.
A kiállítás a kastély nyitvatartási idejében tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában