Álom és valóság

2024.01.24. 20:08

Egyedülálló festői tárlattal a Köfém Művelődési Házban

A Köfém Művelődési Ház adott otthont annak a különleges eseménynek, amely a festő házaspár, Éber Nagy Mária és Éber Péter művészi világát hozta el.

Hajdú Marianna

Éber Nagy Mária és Éber Péter festményei a Köfém Művelődési Házban - Álom és Valóság kiállítás

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A "Valóság és Álomvilág" című kiállítás, melyet a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendeztek, Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatójának köszöntőjével nyílt meg.
Éber Nagy Mária művei egy ausztráliai utazás során születtek, ahol az őslakosság festészete és pontozásos technikái ragadták meg őt. Péter festményei, amelyekben a lovasberényi Szín-Kör hatása is érzékelhető, egy teljesen más stílusban mutatják be a valóság színes képét.

Paksi Éva stúdióvezető és Szikszai Sándor, a Nemzetközi Akvarell Szövetség – Magyar Alkotói Csoport vezetője által bemutatott tárlat nemcsak a művészet iránt érdeklődő közönségnek, hanem a magyar kultúra szerelmeseinek is csemege lehet. A kiállítás apropójaként a szervezők a magyar kultúra napjához való csatlakozást jelölték meg, egyedi időpontban, a város többi rendezvényétől eltérően.

A kiállítás, amely február 15-ig díjtalanul látogatható, ahol Éber Nagy Mária és Éber Péter művein keresztül egy varázslatos világba repítik a látogatókat, ahol az álom és a valóság kéz a kézben jár.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában