Az orgonáért szólt az ének

2023.12.10. 15:00

Vastapssal végződött az isztimériek koncertje Székesfehérváron

Székesfehérváron járt az Isztiméri Edelweiss Német Nemzetiségi Kórus. Az énekkar jótékonysági koncertet adott a Ciszterci templomban. Az előadás nem csak a szép számú érdeklődő adventi várakozástól ünneplő lelkét emelte fel, de lehetőséget is adott, hogy befejeződhessen a templom orgonafelújítása is.

Palocsai Jenő

Az oltár mögött állva zengte be a teret az isztiméri kórus

Fotó: Önkormányzat

Advent II. vasárnapjának előestéjén az Isztiméri Edelweiss Német Nemzetiségi Kórus teltház előtt, igazi adventi, karácsonyváró hangulatot teremtett a zsúfolt, feldíszített, Fő utcáról nyíló templomban, az Előd atya által vezetett szentmise után. Lélekemelő volt az Ave Mariá-tól a Da pacem Domine-ig minden. A vastaps jogos volt–fogalmazott Gömbösné Rostaházi Judit polgármester.

Mint megtudtuk, a jótékonysági koncert ingyenes volt, ugyanakkor a hallgatóság által felajánlott adományokat a Ciszterci templom orgonájának felújítására kívánják fordítani. A rendezvény remekül sikerült, felcsendült többek között az Advent, a Guten abend, de volt Wolf Péter nyomán az Ave Maria és a Dona nobis pacem is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában