Cseppet sem átlagos tanóra

2023.12.20. 19:30

Soponyai diákok mátrai kalandja a természettudomány jegyében

A Soponyai Zichy János Általános Iskola nem csak egy tanintézmény: egy kalandra hívó hely, ahol a tehetség kibontakoztatása a legfontosabb cél.

Hajdú Marianna

A Soponyai Zichy János Általános Iskola diákjai izgatottan állnak egy hatalmas mamut csontváza előtt, felfedezve a múlt titkait az emlékezetes tanulmányi kiránduláson

Forrás: Soponyai Zichy János Általános Iskola

Az akkreditált Kiváló Tehetségpontként működő iskola most egy izgalmas, háromnapos kirándulásra vitte a diákjait, hogy a természettudományokat gyakorlati szemmel is megtapasztalják.

A 7. és 8. osztályos tanulók, Kajári Henrietta és Hollósi Lászlóné vezetésével, elsőként Egerszalók sáfránykerti barlanglakásait fedezték fel. A riolittufába vájt, meglepően komfortos otthonok története a 17-18. századtól napjainkig ível. A 3D-s barlangmozi lenyűgözően mutatta be a dínók korától a település környékének változásait.

Következő állomásuk a titokzatos demjéni kaptárkövek voltak. A Bányaél bércen található kaptárkövek izgalmas felfedezést jelentettek a gyerekeknek, akik a rejtélyes ösvényeken barangoltak, majd Makláron megkóstolhatták a Stühmer csokigyár finomságait. 
A második nap Eger történelmi nevezetességeivel ismerkedtek, míg a harmadik nap a Kékes csúcsán túráztak, és megtekintették Gyöngyösön a Mátra Múzeumot. 

A soponyai diákok utazása bizonyítja, hogy a tanulás nem korlátozódik az iskolai falak közé: a valódi tudás az élet minden területén felfedezhető. Az ilyen típusú programok inspirálják a diákokat, hogy felfedezzék saját képességeiket, és bátran szembesüljenek a világ rejtélyeivel. A Soponyai Zichy János Általános Iskola tanulói nem csak a Mátra hegyeit hódították meg, hanem saját képességeik és a természettudomány iránti szeretetük határait is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában