Újabb helyszín

2023.11.30. 17:30

Pátkára költözött a Gárdonyi vándorkiállítás

Újabb helyszínen vehetik szemügyre a gyerekek a Gárdonyi vándorkiállítást: Pátkán, a művelődési házban várja november 30-ától az érdeklődőket a tárlat.

S. Töttő Rita

Fotó: Népfőiskola

A pátkai művelődési házban nyílt meg a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola Gárdonyi vándorkiállítása november 30-án.  Kíváncsian várták a község lakói a kiállításmegnyitót, melyre sokan is érkeztek. Köztük Nagy Dániel, Pátka polgármestere is, aki köszöntötte az egybegyűlteket, továbbá mesélt Gárdonyi Géza pátkai kötődéséről. A történetet egyébként tábla őrzi a településen: az író 3 éves volt, amikor Pátkára költözött a család, nem sokkal később azonban tovább költöztek. Ám Gárdonyi írásaiból kiderül: mindig szeretettel emlékezett a Fejér megyei településre. A vándorkiállítást Rodics Eszter, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola elnöke nyitotta meg az ezerarcú Gárdonyiról szóló interaktív előadásával. A megnyitóba a Gárdonyi Géza Nyugdíjas klub tagjai is bekapcsolódtak. A kiállítás két hét után Szombathelyre utazik tovább.

Fotó: Népfőiskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában