Amatőr fotós sikere

2023.11.22. 07:00

Különdíjas lett a gánti fotó

A székesfehérvári Molnár Károly Hazafelé címet viselő fotója különdíjat kapott a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár Blickpunkt elnevezésű pályázatán.

Borsányi Bea

Fotó: Molnár Károly

November 18-án tizenötödik alkalommal zárult le a Blickpunkt (magyarul nézőpont) – Képek versenye. Idén 192 fotót neveztek és a három fődíj mellett hat különdíjat is kiosztott a zsűri. Utóbbiak egyike a Fehérváron élő, de gánti születésű Molnár Károly. – Az általam nevezett fotót a Gánti Német Nemzetiségi Dalkör fotózásán „lőttem” tavaly, amikor a kórus fennállásának 10. évfordulójára kiadni tervezett CD borítójához készítettünk képeket. Helyszínként az egykori bauxitbányát választottuk részben az ottani színek miatt, részben azért, mert ez egy szorosan Gánthoz kötődő, ikonikus hely – mesélte a magát lelkes hobbifotósnak nevező Molnár Károly. 

A fotó egyébként nem beállított, a fotózás végén készült, amikor a szereplők egy része hazafelé indult, az utánuk néző fotóst pedig megfogta a nemzetiségi viselet, a dalkör vezetőjének hátán lógó gitár és a háttérben húzódó dombok együttes látványa, a jelenet hangulata. Így született meg a Hazafelé című fotó, amelyet aztán szépen eltett. Később a dalkör egyik tagja hívta fel a figyelmét a pályázatra, amire a fotózáson született képek közül hármat is beadott, a Hazafelé akkor nem volt közöttük. Díjat abban az évben nem nyert, viszont az egyik bekerült a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ aktuális éves falinaptárába. Idén a Hazafelét nevezte a versenybe, ami ugyan nem került be a naptárba, viszont elnyerte a Barátság folyóiart különdíját.

Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár Blickpunkt pályázata
A teljes kép így néz ki
Fotó: Molnár Károly

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában