Hétvezér est Fehérváron

2023.11.06. 14:30

Halottak napi ítélet-végrehajtás

A Fejér Szövetség 616. Hétvezér estjén Halottak napi ítélet-végrehajtás címmel Budaházy György és Budaházy Edda közreműködésével rendeznek beszélgetést november 7-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Budaházy György

Fotó: Havran Zoltán

Az est szomorú aktualitása, hogy 2023. november 2-án hirdettek a Legfelsőbb Bíróságon ítéletet az ún. „Hunnia per” három korábbi, azonban a végrehajtás alól ideiglenesen felfüggesztett elítéltjének ügyében.

Amint a Fejér Szövetség sajtószolgálatától megtudtuk: Szücsi Frigyes, Tián Csaba és Piller Gergely továbbra sem szabadulhat a 2006-os események miatti koncepciós eljárás alól, noha korábban a bíróság mondta ki, hogy mind a hárman családapaként, régészként és gazdálkodóként hasznos tagjai a magyar társadalomnak.

„A legenyhébb megfogalmazásban is a jogszolgáltatás csődje és/vagy megcsúfolása ez a per. Csak valódi igazságszolgáltatás az, ami elfogadható Szücsi Frigyes és vádlott társai ügyében, ami már csak a köztársasági elnök által a vádak és ítélet alóli teljes felmentés lehet!” – áll a Fejér Szövetség programelőzetesében.

Gaudi-Nagy Tamás és Budaházy György hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Jogvédő Szolgálat mind a három elítélt esetében benyújtotta a kegyelmi kérvényt Novák Katalinhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában