Frissen Fejérből

2023.11.26. 07:00

Fénytraktorok rótták a kislángi utcákat (galéria, videó)

A település néhány pontján szombaton még tökfejek álltak halomban, de az épületek fényfüzérezett körívei már mutatták: bizony közeleg az év végi ünnepi időszak.

Szanyi-Nagy Judit

A traktorok sorába egy kamion és kettő quad is csatlakozott

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ebbe a miliőbe csatlakoztak a traktorok is, ugyancsak fényes izzókkal és egyéb világító elemekkel – például rénszarvas, agancs – ellátva. A traktortulajdonosok első alkalommal sorakoztak fel a Fő utcai volt tsz-nél, hogy onnan a község utcáit járva igazi Mikulás- és karácsonyhangulatot varázsoljanak. A megmozdulás hátterében a Kislángi Gazdák Egyesülete állt, amely körülbelül egy hónappal ezelőtt kezdte meg működését a településen. Így a több tíz résztvevő nagy része kislángi volt, míg ketten quaddal Abáról érkeztek, hogy a sort duzzasszák – tudtuk meg Rumpler Tibor polgármestertől és Farkas József egyesületi elnöktől. Az egyesületvezető hozzátette: ezzel a felvonulással hagyományt szeretnének teremteni, soron következő rendezvényük pedig – a Mikulásmotorozás helyett – egy hasonló fénytraktoros megmozdulás lesz. A tervek szerint Mikulás napján, december 6-án.

 

A november 25-ei télváró alkalom – szubjektív véleményünk szerint – meghozta a várt sikert: nemcsak a felvonulók száma volt látványos, de az esemény iránt érdeklődők is kitettek magukért. 

Nézze meg, milyen volt a felvonulás:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában