Programajánló

2023.11.06. 09:00

Balett jelmezek a múzeumban: beszélgetés a metszéspontokról

A Szent István Király Múzeum és a Balett Színház együttműködésében rejlő lehetőségeket, a két műfaj találkozásának metszéspontjait vitatják meg a résztvevők azon a kerekasztal beszélgetésen, melyet a balett színház jelmezkiállítása ihletett a fehérvári kiállítótérben.

S. Töttő Rita

Fotó: Ostorházi Helga

A Székesfehérvári Balett Színház ötödik születésnapja alkalmából nagyszabású jelmezkiállítás nyílt a Szent István Király Múzeumban az elmúlt évek legszebb és legmeghatározóbb jelmezeiből. A tárlathoz kapcsolódóan három alkalmas, ingyenes programsorozattal készülnek a szervezők. A jelmez, és ami mögötte van címet viselő előadássorozat első eseményére november 10-én pénteken, 18 órakor kerül sor a Szent István Király Múzeum Rendház épületében.

A kerekasztal beszélgetésen a Múzeum és a Balett Színház együttműködésében rejlő lehetőségeket, a két műfaj találkozásának metszéspontjait vitatják meg a résztvevők, azaz Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója, valamint Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója. Közben pedig – egészen november 24-ig -, a jelmezkiállítás is ingyenesen megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában