Ötéves a társulat

2023.10.26. 17:30

Premierre készül a Székesfehérvári Balett Színház

Nomádok címmel, november 8-án láthatja először a közönség a Székesfehérvári Balett Színház legújabb táncszínházi produkcióját, melynek központi témája a vándorlás motívuma.

Héjj Vivien

A társulat legújabb előadásáról sajtótájékoztatón számolt be Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója és Lehrner Zsolt alpolgármester

Fotó: Fehér Gábor

Az idén ötéves balett színház rendhagyó jelmezbemutatóval és egy újabb premierrel ünnepli fennállásának évfordulóját. A Nomádok című előadást először november 8-án láthatja a közönség a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

– A nomádok szó hallatán különböző gondolatok, képek jelennek meg az emberek előtt. Ilyen a vándorlás, az útkeresés, az önmegvalósítás. Az emberek többsége nem egy helyszínen éli az életét, hanem költözik, vándorol. Mindezt a kortárs tánc nyelvén mutatja be a Székesfehérvári Balett Színház – mondta a készülő előadás kapcsán Lehrner Zsolt alpolgármester.

A Székesfehérvári Balett Színház számára kiemelten fontos a társművészetekkel, társintézményekkel való együttműködés. Ennek újabb pillére a Szent István Király Múzeummal közös projekt, melynek részeként a Rendház épületben a balett színház jelmezeiből álló kiállítást láthatnak az érdeklődők november 2. és 24. között. A tárlat ingyenesen látogatható a múzeum nyitvatartási idejében.

A premier-előadás kapcsán Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, a Nomádok rendező-koreográfusa kiemelte, az előadás szándéka, hogy képeket hívjon elő a nézőkből.

– A Nomádok reflektál többek között a táncosi, a művészeti ágak között viszonylag rövid létformára. Nem sokáig tud táncolni ilyen intenzíven egy táncos, ezért vándorol, hogy minél több mindent megélhessen, minél több helyen tudjon dolgozni. Valahol mindannyian nomádok vagyunk – mondta az előadás rendező-koreográfusa kiemelve, az elhangzó zeneművek főként ősi magyar népzenéből táplálkoznak, s bár az elhangzó művek egymástól különbözőek, mégis tökéletes egységet alkotnak.

A premier estéjén a Nomádok mellett a Blablabla előadást is láthatja a közönség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában