Alakul a boglári játékgyűjtemény

2023.10.26. 08:00

Nem csak nézni, játszani is lehet velük!

Egy szép, rácsos oldalú gyerekágy volt a vértesboglári játékgyűjtemény első darabja, ami néhány hónap alatt több darabbal is kiegészült. Néhány hete egy különleges bölcső is a művelődési házba került.

Borsányi Bea

A gyűjteményben jól megfér az antik és a retró

Fotó: Jersey Dia

A kiságyat, ami megvan talán százéves is, előbb ajándékozták Jersey Dia művelődésszervezőnek, mint hogy a művelődési házban kezdett dolgozni. Innen jött az ötlet, hogy létrehozza a vértesbolgári játékgyűjteményt. Ennek legújabb darabja egy különleges bölcső, ami pont olyan formájú, mint a háború előtt, a 30-as években használt babakocsik, ám ennek nincsenek kerekei. Ez az értékes darab is azok közé a tárgyak közé került, amelyeket Jersey Dia rendbe tett és lefertőtlenített. Hogy miért? – Ezeket a tárgyakat a művelődési ház aulájában tettem ki, de nem csak kiállítási daraboknak szánom őket. A hozzánk érkező gyerekek kézbe is vehetik bármelyiket, sőt akár játszhatnak is velük – árulta el.

Vajon hány évesek lehetnek ezek az ólomkatonák?
Fotó: Jersey Dia

Az aula sarkába került egy régi stelázsi – azaz kamrapolc -, amit a helybeli Nagl család egyik tagja készített. A polc gyorsan be is népesült kisautókkal, babákkal, építőkockákkal, játékvárral, könyvekkel, társasjátékkal és más régi – nem feltétlenül antik, de retró – játékokkal. Ha valaki szeretne hozzájárulni a boglári játékgyűjteményhez, a felajánlásokat szívesen fogadják a művelődési házban! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában