Házas Hétvége Mozgalom

2023.10.07. 15:14

Négyszáz résztvevővel zajlott a székesfehérvári lelki nap

Hangszerekkel kísért énekszóval kezdődött szombat délelőtt a Magyar Házas Hétvége Mozgalom székesfehérvári lelki napja.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Magyarországon ülésezik a Házas Hétvége Katolikus Lelkiség Európai Tanácsa. A tanácskozással párhuzamosan, a szokásoknak megfelelően a Magyar Házas Hétvége Mozgalom tagjai számára lelki napot szerveztek szombaton, melynek ezúttal a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház adott otthont.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Házas Hétvégés európai országok nemzeti felelőseinek kollégiuma tömöríti azokat a házaspárokat és katolikus papokat, akik jelenleg a saját országukban a helyi Házas Hétvégés közösség vezetői. A Házas Hétvégét végzett párok, papok és szerzetesek találkozóján a közösség négyszáz tagja vett részt. A programon külön köszöntötték azokat, akik első alkalommal vettek részt a lelki napon, s azoknak is járt a taps, akik a határon túlról csatlakoztak az eseményhez.

Az esemény mottóját Máté evangéliuma ötödik fejezetének tizenhatodik verse adta: „Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat”. A lelki nap résztvevői ezen témában hallhattak tanúságtételekkel egybekötött előadásokat a közösség két-két házaspárjának és egy-egy papjának tolmácsolásában.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A lelki napot 16:30 órától a Szent István-székesegyházban szentmise zárja, melyet Spányi Antal megyés püspök és Marton Zsolt váci püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Családügyi Bizottságának elnöke celebrál az európai közösségek jelenlévő papjaival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában