Frissen Fejérből

2023.10.14. 16:01

Kígyózó sorokban haladnak a szüreti felvonulás résztvevői Csókakőn (videó)

Mintegy 150 résztvevő ült traktorokkal pótkocsira, akkumulátoros quadra és lóhátra hogy részt vegyen a Csókakői szüreti felvonuláson. Régi szokásoktól eltérően nem a szüret kezdetét, hanem a végét ünnepli a település.

Palocsai Jenő

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Fűrész Kristóf pergődobjának hangja veri fel Csókakő utcáinak csendjét. Jelenleg is tart a szüreti felvonulás melynek minden egyes állomásán a környéken lakó házakból asztalt, süteményt és persze bort és szódát hoznak elő, hogy frissítővel kínálják a résztvevőket, különösen a Barkócaberkenye Néptánccsoport ifjú és idősebb táncosait akik a nyárias melegben és persze teljes viseletben táncolnak.

A település valamennyi civil szervezete, köztük a Nyugdíjasklub, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Szent Donát Borrend is képviselteti magát a felvonuláson. De két határon túli delegáció is meghívást kapott, így a menetben ott vannak a muravidéki Völgyifalu és az erdélyi, azon belül is aranyosszéki, Kövendről érkezett vendégek.
A felvonulásnak várhatóan este hétkor lesz vége. Az utolsó állomás a Csókakői kultúrház ahol egy záró tánc, majd egy közös vacsora után tér haza az ünneplő közösség.

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában