Kötetbemutató

2023.10.02. 18:00

Esszék a megőrzés kultúrájáról: L. Simon László kötetét mutatják be Fehérváron

Esszéket tartalmazó, A megőrzés kultúrája című új kötetét mutatja be október 3-án, kedden L. Simon László Székesfehérváron.

S. Töttő Rita

Fotó: a kötet borítója

L. Simon László József Attila-díjas író, szerkesztő, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója legújabb kötetét mutatja be október 3-án, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.  Az eseményen részt vesz Soltész Márton, a kötet szerkesztője, aki az esszécsokor utószavában így fogalmaz:

"A nemzet a tudás maga. S ha ez így van, létünk, nemzeti szuverenitásunk és egyéni szabadságunk ma egyaránt e tudás meglétén, illetve hiányán áll vagy bukik. Az egyszerre modern és konzervatív L. Simon László idejekorán fölismerte ennek a nemzeti hagyományainkban gyökerező tudásnak a fundamentális jelentőségét. S dacosan vállalja az ezzel a fölismeréssel mindenkor együtt járó írói felelősséget is."

A bemutató vendége továbbá Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója. A kötetet Bakonyi István mutatja be a közönségnek.

Fotó: a kötet borítója

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában