Kiállítás

2023.10.13. 20:19

Egyedi alkotások, mély érzések az újonnan nyílt kiállításon Szabadbattyánban

Németh János festőművész egyedülálló alkotásaival megnyitotta meg új kiállítását a Móricz Zsigmond Művelődési Ház.

Hajdú Marianna

Múlt színeiben: Németh János festőművész varázslatos alkotásai a múlt emlékeit idézik új kiállításán

Forrás: Hajdú Marianna / Fejér Megyei Hírlap

Péntek délután új kulturális kincset avattak fel a közönség számára, amikor Németh János művészeti kiállítása megnyitotta kapuit a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtárban. Ez az esemény egyedülálló művészeti csemegét ígért azoknak, akik ellátogatnak a helyszínre, és a művész festői tehetségét szeretnék közelebbről megismerni.

Németh János fegyverkovácsként már széles körben elismert munkássággal rendelkezik, festményei eddig kevesek számára voltak ismertek. Több mint két évtizednyi kihagyás után az újonnan megnyílt tárlaton az érdeklődők 50 különböző festményét tekinthetik meg, melyek főként Székesfehérvár és Szabadbattyán épületeit örökítik meg, de az ország több városába is elkalauzolnak.

A kiállítás megnyitóját Óberné Kámán Erika, a település alpolgármestere tartotta meg, aki meghatottan beszélt a művész tehetségéről és az alkotások sokszínűségéről. Mint mondta: 

Képein tükröződik János szíve lelke,  egyénisége, mesterségbeli tudása, tehetsége, kifejezőképessége.

Az alkotás már fiatalon a művész életének szerves részévé vált, és már háromévesen lelkesen rajzolta kedvenc járműveit, a traktorokat.

Az alkotási vágy soha nem hagyta el, még a katonaság alatt sem, ahol dekorációs feladatokat látott el. Az idő múlásával Németh János munkája egyre elismertebb lett, és önálló kiállításokat is tartott. Szabadbattyánban is aktív résztvevője volt mindig a kulturális életnek, rendszeresen bemutatta festményeit az iskolai galériában, az óvodában és a Művelődési Házban.

Az új kiállítás azonban valami különlegeset nyújt a közönségnek. Németh János festményei olyan mély érzéseket és emlékeket idéznek fel, amelyek javarészben Székesfehérvár és Szabadbattyán és az ország egyes városainak épületeit örökítik meg. A festményeken megelevenednek az utcák, épületek, és a városok hangulata. Minden kép egyedi, mégis összességében egy egységet alkot.

A megnyitó szerves része volt a Pengetős Citerazenekar és a Csíkvár nyugdíjas klub előadása is, mely még emlékezetesebbé tette az ünnepi alkalmat. 
A kiállítás október 27-ig látogatható a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában