Szavak nélkül kifejezett érzelmek

2023.10.02. 14:18

A zene erejének ünnepe – Hermannos diákok daloltak a belvárosban (videó)

A zene világnapjához kapcsolódva idén is térzenével várták az érdeklődőket a belvárosban a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI diákjai és tanárai.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Citeraszóval kezdődött a hermannos diákok kültéri koncertje hétfő délelőtt, amikor az Országalma szomszédságában hangszeres zenével és énekszóval ünnepelte az intézmény a zene világnapját.

– Minden évben izgalommal kezdjük a tanévet: az első program, amit megszervez az intézmény, az mindig október 1-je, a zene világnapja, az ehhez kacsolódó esemény, a közös zenélés. Ezen a napon a zene erejét és szépségét ünnepeljük, amely összeköt minket függetlenül attól, hogy honnan származunk, vagy milyen nyelven beszélünk. A zene univerzális nyelv, amely képes átadni érzéseinket, gondolatainkat és örömünket anélkül, hogy egyetlen szót is mondanánk – fogalmazott köszöntőjében Király István, a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola igazgatója.

A zeneiskola diákjai és tanárai különböző zenei előadásokkal készültek az alkalomra, hogy megosszák tehetségüket és szenvedélyüket az érdeklődőkkel. A műsor első perceiben az iskola citerazenekarának Tolna megyei összeállítását hallhatta közönség, majd a műsor folytatásaként az intézmény kórusának összeállítását élvezhette a belváros közönsége.

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A térzene amellett, hogy összeköti a közösséget, emlékeztet arra, hogy milyen fontos az életünkben a zene. A közönségnek csak egyetlen dolga volt: engedni, hogy a harmóniák betöltsék a szívüket és a lelküket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában