Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze

2023.10.16. 19:30

A Nemzetközi Fuvolaversenyen második helyezést elért Menyhárt Esztert köszöntötték a Városházán

Szeptemberben a Pozsonyban rendezett Nemzetközi Fuvolaversenyen második helyezést ért el a 30 év alattiak kategóriájában Menyhárt Eszter, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze. A fiatal zenész hétfőn délután a Városházán tett látogatást, ahol Cser-Palkovics András polgármester gratulált neki a sikerhez.

Feol.hu

Fotó: ÖKK

Menyhárt Eszter második helyezést ért el a pozsonyi Nemzetközi Fuvolaversenyen szeptemberben. A két éve a Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett fiatal zenész a 30 év alattiak kategóriájában érte el a dobogó második fokát. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művésze 19 indulóval, honfitársain túl többek között Ukrajnából, Dániából, Hollandiából, Csehországból, Japánból és Németországból érkezett művészekkel mérhette össze tudását a II-es kategóriában. A produkciókat hét tagú nemzetközi zsűri értékelte, a döntősök pedig a Szlovák Rádió Szimfonikus Zenekarával léphettek fel. Menyhárt Eszter ezüstoklevelet elnyert előadását ide kattintva láthatják.

Menyhárt Esztert és Ruff Tamást, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar igazgatóját hétfőn délután dr. Cser-Palkovics András polgármester és Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta a Városházán. A polgármester gratulált a sikerhez és elmondta: Menyhárt Eszter története is jól jelzi, hogy ha a tehetség és a szorgalom párosul, abból mindig remek eredmények születnek.

Menyhárt Eszter négyéves korában ismerkedett meg a hangszerekkel, amikor egy bazárban szemet vetett egy rózsaszín furulyára, a szülei pedig azzal a feltétellel vásárolták meg neki, hogy megtanul rajta játszani. A tudást gyorsan elsajátította, így gyorsan kiderült, hogy a jakabszállási fiatal lánynak van tehetsége a zenéhez. A kecskeméti Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskolában töltött évek után a Liszt Ferenc Zeneakadémián diplomázott, 2019 óta tagja az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak. Saját bevallása szerint a szlovákiai versenyre – amire 4 hónapon keresztül napi 4-6 órát gyakorolt – a legnehezebb műveket választotta ki, majd a döntőben az is nehezítette a dolgát, hogy véletlenül leverte a kottát, így a mű hátralévő részét fejből kellett játszania. „Abszolút elégedett vagyok az eredménnyel. Nagy élményt jelentett feszegetni a határokat.” – fogalmazott Menyhárt Eszter, akinek már a következő versenyre is megvannak a tervei: a finnországi Tamperében a világ leghíresebb fuvolásaiból álló zsűri előtt szeretne bizonyítani. - írta az ÖKK honlapján.

Az eseményen készült fotókat Galériánkból letölthetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában