Nyitóest

2023.09.04. 18:14

Varázslatos Tündérzenével nyitja a szezont az Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Az első nagyzenekari hangversenyen a német koraromantika egyik nagy mestere, Felix Mendelssohn-Bartholdy művei varázsolják el a közönséget, Langer Ágnes, a fiatal magyar hegedűsgeneráció egyik legígéretesebb tehetségének hegedűszólójával, Dobszay Péter vezényletével.

Feol.hu

Dobszay Péter karmester

A koncertet indító, a Szentivánéji álom varázslatos forgatagát festő hangverseny nyitány a tizenhét éves zeneszerző később sem felülmúlt remeklése: a zseniális fiatalember e művével egyenesen a zenetörténet nagyjai közé lépett. Az est folytatásában a hegedűirodalom egyik legtöbbet játszott alkotása, az elbűvölő melódiákban gazdag e-moll hegedűverseny csendül fel, amelynek briliáns zárótétele szintén a Mendelssohnra olyannyira jellemző „tündérzene” egyik pompás reprezentánsa. A programot az 1829-ben, Skóciában tett utazás során felvázolt, de csak 1842-ben befejezett és bemutatott, a vadregényes táj és a történelmi emlékek élményétől ihletett, magával ragadó 3. „Skót” szimfónia zárja. A Farkas Ferenc Sorozat romantikus nyitóestjét az együttes művészeti vezetője, Dobszay Péter Junior Prima-díjas karmester dirigálja. - olvasható az ÖKK közleményében.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar nagyzenekari sorozatának nyitóestje szeptember 4-én 19 órakor kezdődik a Vörösmarty Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában