Hagyományápolás, gazdag örökség

2023.09.27. 13:00

Szombaton újra lovas- és pásztortalálkozó a Csíkvarsai réten!

Szombaton 24. alkalommal rendezik meg a már nagy múltúnak tekinthető hagyományőrző találkozót a csákvári Csíkvarsai réten.

Borsányi Bea

Minden évben sokan vesznek részt az egész napos programokon a Csíkvarsai réten

Fotó: FMH-Archív (Kricskovics Antal)

A Mihály-napi Lovas- és Pásztortalálkozón minden megtalálható, ami a magyar vidék velejárója: számtalan ló, lovasversenyek, bemutatók, kézműves vásár, gyerekprogramok, népi játékok kicsiknek és nagyoknak, és megannyi kulturális program. A képzeletbeli kaput 9 órakor nyitják ki, a megnyitót 11 órakor tartják. A lovasprogramok között pónifogat-, kettesfogat-, vadászhajtás és gyerek fogathajtás szerepel, de a korábbi években megszokott népszerű csikósbemutató, lovasvágta és pásztorkutya szépségverseny – erre a helyszínen lehet nevezni - sem marad el, de lesz kolomp és ostorkiállítás is. A gyerekeket népi játékokkal és bála ugrálóvárral várják és lepényevőversenyen is vetélkedhetnek. A natúrparki főzőverseny ételei mellett ismét lesznek szürkemarhából készült pásztorételek, egész nap sül a kolbász, ami mellé jófajta italok is jutnak. A kis színpadon egymást váltják majd a néptáncosok és a kórusok, a kirakodóvásár szigorúan kézműves termékei között pedig biztosan találnak valami szépséget az idén is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában