Különleges alkotások

2023.09.02. 17:00

Ékszerek lószőrből - a dinnyési alkotónapon

Lószőrből ékszert? Igen! Dinnyésen különleges művészeti alkotások születtek a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) szombati alkotó napján.

S. Töttő Rita

Fotó: M-ART

Természetes, erős és tradicionális alapanyag a lószőr, melyből különleges és egyedi ékszerek készíthetők. Ezt mutatta meg szeptember 2-án, szombaton a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban a résztvevőknek a Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat Dunántúli Regionális Társasága (M-ART) a lószőrékszer készítő alkotó napján. Az ékszerek – főképp fülbevalók – tervezését, alapanyagait, illetve elkészítésének módját Czefernekné Trenk Bernadett, a Népművészet Ifjú Mestere, lószőrékszer készítő népi iparművész ismertette a résztvevőkkel.

Fotó: M-ART

A M-ART hamarosan jelentős kiállítás megnyitásával készül: szeptember 8-án 16 órakor "Láss Petőfi szemével" címmel nyílik kiállítás a M-ART tájkép festmény-, képregény és videó pályázatának munkáiból a Velence-tavi Galériában Agárdon a Petőfi 200 programsorozat részeként – árulta el Gonda Emma alelnök a feol.hu-nak. Ezt követően pedig, a M-ART meghívására, szeptember 15-én 17 órakor Kulturális örökségeink a néphagyományban címmel Gelencsér József tart néprajzi előadást a Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Központban.

Fotó: M-ART

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában