Varázslatos játékest a könyvtárban

2023.09.29. 15:30

A nevezéseket október 4-ig bagolypostával kell küldeni

Varázslatos világba invitálnak felnőtteket és gyerekeket, kicsiket és nagyokat a csákvári Floriana Könyvtár és Közösségi Házba. A játékra október 4-ig várják a csapatok jelentkezését.

Borsányi Bea

A játékestnek csak az egyik színtere lesz a könyvtár

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

A Harry Potter regény-sorozat első része a nyári olvasmányélményekről szóló játékos feladatlapra is rákerült a csákvári könyvtárban, hiszen a lassan harminc éve megjelent Harry Potter és a bölcsek köve már klasszikussá vált. Részben innen, részben pedig a korábbi őszi mesés játékestek adták az ötletet egy varázslatos játékest megszervezésére. A Harry Pottert mindenki ismeri és nem csak gyerekek, de kamaszok, sőt sok esetben felnőttek kedvence is. 

- A jelentkezés tulajdonképpen már az első feladat, a játék része: a nevezést (csapatnév, tagnévsor és egy telefonszám) bagolypostával várjuk október 4. szerda reggelig a könyvtárban. A levél bármilyen technikával készülhet. Azt is kérjük, a csapatok az estre hozzanak magukkal egy varázspálcát, amit természetesen lehet saját készítésű is! – mondta Szekeresné Horváth Zsuzsanna, a könyvtár vezetője, a játékest ötletgazdája.

Az est folyamán a játékosok bejárják az egész közösségi házat, hiszen lesznek olyan feladatok, amelyekhez a könyvtár helyisége nem megfelelő vagy nem elég nagy a tér. Az sem baj, ha valaki nem ismeri a regényeket, mert az esthez a regény-sorozat inkább csak a keretet, a hangulatot adja, nem kell betéve tudni a könyv szereplőinek nevét vagy az események sorát. Ami a feladatokat illeti, lesznek ügyességi, fizikai és szellemi feladványok is. Úgynevezett dress code, azaz ruházatra vonatkozó előírás nincs, de szívesen veszik, ha valaki a varázsvilágra jellemző öltözékben vagy kiegészítőkkel jelenik meg az október 6-án 17.30 órakor kezdődő esten a könyvtárban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában