Nagy siker lett a mindenség harmóniája

2023.08.11. 20:16

Tolcsvay Béla dalos történetei Pákozdon

Változatos és élménydús előadást tartott Tolcsvay Béla Kossuth-díjas énekmondó pénteken késő délután a pákozdi katonai emlékparkban, a 11. Emlékparki Nyár elnevezésű rendezvénysorozat vendégeként.

Tihanyi Tamás

Tolcsvay Béla sokat mesélt egy-egy dal között

Fotó: KEMPP

Tolcsvay Béla régi és új zenéket egyaránt megszólaltatott gitárjával a pákozdi nemzeti emlékhelyen, ahová lényegében hosszú ideje hazajár: sokan szeretik és tisztelik ezért a közeli Pázmándon élő dalnokot. Ezúttal is megtelt a park múzeumépületének terasza, a látogatók értékes és szórakoztató élmény részesei lehettek. Kétszer tapsolták vissza a művészt, aki ráadásként – ki tudja, hányadszor már? ­– azt énekelte az egykori Tolcsvay Trió nyomán: „Nem az a jó, ha szeretnek téged/Csak az a jó, ha te is szeretsz”. Újabb vastapssal jutalmazták ezért, a hálás közönség alig akarta elengedni.  

 

Tolcsvay Béla mindig szívesen látott vendég a pákozdi katonai emlékparkban, ahol pénteken késő délután kezdte legutóbbi előadását
Fotó: KEMPP

Az Emlékparki Nyár elnevezésű rendezvénysorozat következő alkalma augusztus 18-án 18 órakor kezdődik, akkor már nem a zene és a dal jegyében: Csomor Lajos a Szent Korona történetéről, a magyar múlt legfontosabb szakrális hatalmi jelképéről tart majd előadást. Az aranyműves és az általa irányított független kutatócsoport 1983-ban vizsgálhatta meg először a Szent Koronát. Számos, a témában megjelentetett szakcikke és előadása mellett több könyvet írt kutatásainak eredményeiről. A jövő pénteki előadás is ingyenes, de regisztrációhoz kötött.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában