Az országfelajánlás napja

2023.08.14. 17:53

Több százra duzzadó Fehérvári körmenet a Magyar Szent Család ereklyéivel (videó, galéria)

A Magyar Szent Család városában, Székesfehérváron, a hagyományos belvárosi körmenettel vette kezdetét a Szent István-i országfelajánlás napja, amely egyben Székesfehérvár fogadalmi ünnepe is.

Kecskés Zoltán

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Nagy tömeg várakozott kora este, fél hat körül a megyeszékhely belvárosának utcáin, hogy részese legyen a meghitt, többszáz éves hagyománnyal bíró ünnepi pillanatoknak.

Rengeteg résztvevő, köztük kisgyermekes családok sokasága, akik bekapcsolódtak az egykori szakrális főváros főterét végigjáró menethez, melyben a megjelent papság, a város cserkészei, katolikus iskolásai, a közéleti vezetők, a közintézmények, társadalmi szervezetek képviselői, a Hagyományőrző Koronaőrök, a Történelmi Vitézi Rend és a lovagrendek tagjai, a rendvédelmi és társadalmi szervezetek képviselői, az oktatási intézmények és egyházközségek küldöttei vonultak a fehérvári Helyőrségi Zenekar kíséretében.

Az ünnepi körmenetet Ugrits Tamás, pasztorális helynök, püspöki irodaigazgató vezette, melynek keretében a Magyar Szent Család (Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre) ereklyéit ünnepélyesen átvitték a Püspöki Palotából a Szent István-székesegyházba. Hamarosan Székesfehérvár fogadalmi szentmiséje zajlik, amelyet Spányi Antal megyés püspök koncelebrál.

A fogadalmi szentmisét a Fehérvár Televízió élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában