Kiállítás

2023.08.22. 17:00

Szülőfalujában állították ki Orisekné Farsang Erzsébet festményeit

Orisekné Farsang Erzsébet, a mai magyar naiv festészet második hullámához tartozó művészt aligha kell a megyében bemutatni. Pázmánd szülöttének tíz év után nyílt újabb kiállítása a községben.

Borsányi Bea

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A megnyitón a tárlatot méltató Urfi Péterné visszaemlékezett arra a tíz évvel ezelőtti alkalomra, amikor Erzsi néni Pázmánd község lakóira bízta, hogy életművét, benne a vágyait, emlékeit, érzelmeit álmait megőrizzék egy állandó kiállítás megvalósításával. Nos, ez egyelőre nem valósult meg, ám a naív festő munkáit most néhány hétig ismét meg lehet tekinteni a pázmándi művelődési házban.

A képek között a legérdekesebb talán Az Életutam című, melyen a művész egy nyolcszirmú virágban önéletrajzát festette meg. A virág közepén a szülői ház látható a Zsidókő-hegy lábánál. Jobbra tőle, az óramutató járásával megegyezően életének fontos mozzanatait örökítette meg. A kép érdekessége, hogy a piros ruhás nő alakjában ő maga is megjelenik az alkotáson. 

A kiállítás szeptember 17-ig nézhető meg hétvégente, péntektől vasárnapig 16-18 óra között. Aki ettől eltérő időpontban szeretné megnézni a kiállítást, a 70/331-2819 vagy a 20/530-1650-ös telefonszámok egyikén egyeztethet időpontot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában