Hétvezér est Székesfehérváron

2023.08.21. 18:30

Szent István ünnepének valódi tartalma

A Fejér Szövetség 606. Hétvezér estjén Szent István ünnepének valódi tartalma címmel Boór Ferenc tart előadást augusztus 22-én, kedden 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Boór Ferenc: Miért nem tekint(het)jük Szent István országfelajánlásának napját inkább Magyarország születésnapjának?

Fotó: V. Varga József

Boór Ferenc egyetemi doktor, tudományos munkatárs a Fejér MAG Egyesület (Fejér Mag Magyar Hagyomány Alapú Gazdasági és Közművelődési Egyesület) elnöke, a Fejér Szövetség társelnöke, az Országzászló Védnöki Testület ügyvivője.

Előadásában arra keresi a választ, hogy valójában mi is Szent István ünnepnapjának valódi tartalma. Mikor és miért lett augusztus 20-a Szent István ünnepnapja? Valóban ez a nap tekinthető Magyarország születésnapjának, az államalapítás évfordulós napjának? Mi köze augusztus 20-ának augusztus 15-éhez? Miért és mikortól nem ünnepnap hazánkban Nagyboldogasszony napja? És miért nem akkor emlékezünk az államalapításra? Miért nem tekint(het)jük Szent István országfelajánlásának napját inkább Magyarország születésnapjának?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában