Székesfehérvári Királyi Napok

2023.08.21. 13:00

Jenői a két új borlovag - országos találkozó volt Fehérváron (galéria)

Közel száz borász, huszonhét borlovagrend érkezett Székesfehérvárra augusztus 20-án a Kárpát-medencei borlovagrendek országos találkozójára. A Noé-hegyi Szent István Borlovagrend rendezvényén két ifjú jenői borlovagot avattak.

S. Töttő Rita

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Szakmai előadásokkal, koszorúzással, borlovagok avatásával telt a Kárpát-medencei borlovagrendek országos találkozója vasárnap, augusztus 20-án Székesfehérváron. Az ország minden tájáról érkeztek borlovagok a Székesfehérvári Királyi Napok programsorozatába illeszkedő rendezvényre, akiket Dinnyés Ferenc nagymester, a házigazda Noé-hegyi Szent István Borlovagrend vezetője köszöntött. 

A belvárosi találkozón felszólalt Koczor Kálmán, a Magyarországi Borrendek Országos Szövetségének elnök-nagymestere, valamint Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere is. Legszebb ünnepi palástjukban felvonulva a borászok ezt követően megkoszorúzták az Országszászló téri emlékművet, a nap fénypontjaként pedig két új borlovagot avattak: a Noé-hegyi Szent István Borlovagrend két új tagja, a jenői Németh-fivérek részesültek a megtiszteltetésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában