Feol podcast

2023.08.17. 18:00

Csodálatos, gyógyító mesevilág – Csabai Dorina Eszter művészet- és meseterapeuta a FEOL Podcastjában

Tihanyi Tamás

Csabai Dorina Eszter már 19 évesen írt, aztán vágó és televíziós szerkesztő lett. Később átnyergelt a marketingre, a szöveg- és beszédírásra, majd a mesék és a művészetek felé fordult, azon a területen diplomát szerzett, mert érdekelte, mit lehet képes a gyermekek és a felnőttek pszichéjében létrehozni

Fotó: Tihanyi Tamás

Régen a felnőttek is meséltek egymásnak, azzal adták tovább őseik történeteit. Ez olyan pszichés, segítő háttér volt, amit ma egy pszichológus, vagy lelkész jelent. Tudjuk, ha megjelenik egy testi probléma, mögötte valamilyen érzelmi elakadás bújik meg: régen a mesékkel mozdították ki egymást az emberek a nehéz helyzetekből. Hallunk egy történetet, de egy idő múlva az a történet már bennünk él, mi magunk vagyunk a szereplői, a helyszín lelki helyszínné válik. Képes gyógyítani, de ehhez részt kell venni egy hosszú, mély folyamatban. A mese egy önismereti út, királyi út önmagunkhoz. Csabai Dorina Eszter Székesfehérváron és Pákozdon is tart foglalkozásokat. Szerinte a mese olyan, mint egy gömb, amely elejtve szétszórja a kristályait az egész világban. A hagyományőrzők azt figyelték meg, hogy a Földön mindenhol ugyanolyanok a mesék mintázatai: az indiánoknál, az eszkimóknál, vagy Erdélyben, Kárpátalján, bárhol. Mert ezek a minták bennünk vannak, emberekben. Hallgassa meg Dorinát, kalandozzon vele a mesék csodálatos világában!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában